Shadow on Concrete Wall

Η Εύη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2004 έως το 2012. Υπήρχε πάντα έμφυτο το ενδιαφέρον που έχει για το σώμα και τις δυνατότητές του, οδηγώντας τη σε αναζητήσεις και μονοπάτια που έχουν να κάνουν με την κίνηση και άσκηση. Χορός, πολεμικές τέχνες, Γιόγκα, μάλαξη και άλλα είδη σωματικής υποστήριξης και θεραπείας.   
 

Πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι μια σταθερή πρακτική στη Γιόγκα τη βοηθούσε και υποστήριζε όλες τις φάσεις της ζωής και καθημερινότητας.  Είτε πρόκειται για δύσκολη εποχή ή κατάσταση, είτε πρόκειται για υπέρμετρο ενθουσιασμό μιας ευνοικής κατάστασης, η πρακτική προσφέρει την ισορροπία που χρειάζεται το σώμα, ο νους, το συναίσθημα.


Έτσι, το 2006 ήταν η κατάλληλη στιγμή για περισσότερη εμβάθυνση καθώς παρακολούθησε και έλαβε πιστοποίηση με τον Dave Charlton από την British Wheel of Yoga (BWY), τον πανεπιστημιακό φορέα πιστοποίησης δασκάλων στην Αγγλία με εξειδίκευση σε τομείς που αφορούν την άσκηση και την φιλοσοφία της Γιόγκα. ~2006-2009~  

 

Το πεδίο γνώσης έχει τόσο μεγάλο εύρος και ο φιλοσοφικός πλούτος από τον αρχαίο ινδικό πολιτισμό που τότε άκμαζε παράλληλα με τον ελληνικό είναι τόσο βαθύς, που συνέχισε τις σπουδές της με μεγάλο ενθάρρυνση από τον δάσκαλο της αλλά και ενθουσιασμό. Εξειδικεύτηκε στην ατομική διδασκαλία 'The Art of Individual teaching' με τους δασκάλους Dave Charlton και Ranju Roy, από τον αναγνωρισμένο οργανισμό σπουδών στη εξατομικευμένη άσκηση και θεραπεία μέσω της Γιόγκα, Association for Yoga studies (AYS- former Viniyoga Britain) ~2009-2011~ 

 

Οι δάσκαλοί της υπήρξαν μαθητές του TKV Desikachar, Paul Harvey και Peter Hernack μεταξύ άλλων, έτσι και η ουσία της άσκησης μεταφέρθηκε παραδοσιακά από δάσκαλο σε μαθητή και εφαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες, ιδιομορφίες και τρόπο ζωής του κάθε ατόμου (Vini Yoga= η ορθή εφαρμογή των εργαλείων της Γιόγκα- sri TKV Desikachar),

Είχε ξεκινήσει ήδη ένα πανέμορφο και όχι πάντα εύκολο ταξίδι ανακάλυψης, προσωπικής ενδυνάμωσης και έμπνευσης που συνεχίζει ακόμα. Παράλληλα με την έρευνα και εμπειρία σε διαφορετικές μεθόδους και παραδόσεις, παραμένει πιστή στην κληρονομιά που έχει αφήσει ο μεγάλος δάσκαλος και θεραπευτής sri Tirumalai Krishnamacharya και οι μαθητές του. Έχει εξερευνήσει τα σωματικά όρια με Ashtanga Vinyasa yoga και τον senior δάσκαλο James Critchlow, έχει επισκεφτεί το ινστιτούτο Krishnamacharya Yoga Mandiram (KYM) στο Chennai της Ινδίας για μελέτη θεραπείας μέσω της Γιόγκα και ψαλμών αρχαίων κειμένων καθώς επίσης τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Ritambhara ashram στο Chennai της Ινδίας σε προγράμματα ενδοσκόπησης και βαθύτερης μελέτης - Antaranga Sadhana. Έχει μελετήσει κοντά στον Mark Whitwell (μαθητή του TKV Desikachar και επιμέλεια στη συγγραφή του Heart of Yoga), μέρος του εκπαιδευτικού της Heart of Yoga.  

Εύη Μπουζάκη

12491920_1191522004209332_60691049993448

Τι να περιμένεις

Το στυλ που χρησιμοποιεί η Εύη εντάσσεται στην Hatha Yoga με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Vinyasa, η ακολουθία στάσεων σε συντονισμό με την αναπνοή που συμβάλλει σημαντικά στο σχεδιασμό αλληλουχιών με αρμονική ροή.

 

Στα μαθήματα της Γιόγκα ενθαρρύνεται η παρατήρηση και ενσυνειδητότητα κατά την άσκηση του σώματος, η παρατήρηση στο σώμα καθώς 'ανοίγει' μαζί με την ανάσα. Αυτό οδηγεί σε μια γλυκιά, ήρεμη και διαλογιστική ακινησία, ο νους ησυχαζει.

Το ανθρώπινο σώμα είναι από τη φύση του δυναμικό. Του αρέσει πολύ η κίνηση και μάλιστα όταν η κίνηση γίνεται συνειδητή, το σώμα, τα όργανα και ο νους έρχονται στη φυσιολογική κατάσταση της ισορροπίας.

 

Γι'αυτό το λόγο, η Yoga Kinisis (κίνηση)  αγκαλιάζει τη ροή, τη συνειδητή ροή και κίνηση σώματος και αναπνοής καθώς μένουμε στις στάσεις αλλά και στη μετάβαση από τη μια στάση στην επόμενη.

 

Το αν η ροή είναι λιγότερο ή περισσότερο δυναμική, είναι κάτι που αποφασίζεται από κοινού με τον/τους ενδιαφερόμενο/νους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, υπάρχει χρόνος για ασκήσεις αναπνοής (Pranayama)


Στόχος της Εύης - Yoga Kinisis, είναι να σας καθοδηγήσει σε ένα υπέροχο ταξίδι που ασχολείται με το σώμα (Bahiranga Sadhana) και τις αισθητηριακές εμπειρίες, σε περισσότερο εσωτερική αναζήτηση και στοχασμό (Antaranga Sadhana) με ακεραιότητα, σεβασμό, με υπευθυνότητα και θετική διάθεση.

Shadow on Concrete Wall


Η προσωπική της πρακτική και διδασκαλία επηρεάστηκε και εμπνεύστηκε από την εκπαίδευση με τον Srivatsa Ramaswami και τη Vinyasa Krama στο Chennai της Ινδίας (2018). Ο μοναδικός και ιδιαίτερος μαθητής του sri T.Krishnamacharya έδωσε την πρακτική διάσταση στη Γιόγκα και τον τρόπο με όλες τις σημαντικές παραμέτρους που χρειάζεται να υπάρχουν, προκειμένου να λάβει κάποιος τα μέγιστα οφέλη από αυτή την πρακτική. Σε ένα μάθημα Vinyasa Krama, γίνεται η άσκηση του σώματος με ενδυνάμωση βήμα βήμα (krama=βήμα βήμα), γίνεται άσκηση στην αναπνοή με Pranayama (ασκήσεις αναπνοής) προκειμένου κάποιος να είναι έτοιμος να έρθει σε διαλογιστική κατάσταση και να αρχίσει να γεύεται τα οφέλη ενός ήρεμου νου. 


Τα τελευταία 20 χρόνια είχε την ευκαιρία και την ευτυχία να παρακολουθήσει και workshops, εκπαιδευτικά σεμινάρια, retreats ή απλά μαθήματα και ομιλίες από πολύ ξεχωριστές προσωπικότητες στη Γιόγκα όπως: Leslie Kaminoff, Mohan's family, Paul Harvey, Dave Swenson, Kathy Cooper, Leo Peppas, John Stirk, Sean Corn, David Sye, Helen Barker, Leda Shantala και πολλούς άλλους. 
Στη φιλοσοφία και μελέτη κειμένων : sadhana mala UK, Carlos Pomeda, Dimitrios Vasileiadis, Ritambhara Ashram (Raghu Ananthanarayanan).


Σε διαλογισμό :  Πάνω από 10 χρόνια, παρακολουθεί 10ήμερα σεμινάρια στην Vipassana Meditation (S.N Goenka) σε Αγγλία, Ελλάδα, Ελβετία, Ινδία.

Στο πεδίο της αναζήτησης και ανακάλυψης της ανθρώπινης φύσης, η Εύη έχει ασχοληθεί εντατικά με διαφορετικά συστήματα εξάσκησης και μάλαξης, τον κόσμο της ευεξίας! Έναν κόσμο που συντελεί πολύ ουσιαστικά και έχει να προσφέρει πολλά στον καθημερινό άνθρωπο και τον τρόπο ζωής του.'Ολοι έχουν την δυνατότητα να γευτούν την ηρεμία νου και σώματος και τα οφέλη που αυτό συντελεί στη συνολική υγεία. Όλοι χρειάζεται να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους.
 

Μαζί με την άσκηση της Γιόγκα, η Εύη ασκεί και ολιστική μάλαξη με λάδι και αιθέρια έλαια για όλο το σώμα ή για συγκεκριμένα μέρη του σώματος που χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους θεραπευτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.